Column TRIAS: ’Put your money where your mouth is’

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2013

Ron Coenen, Projectmanager TRIAS BV, ron@trias-subsidie.nl, 077-3560100

’Put your money where your mouth is’

MKB is de motor van de economie en innovatie is belangrijk voor economisch herstel. Als het recept bekend is, waarom wordt het medicijn dan beperkt toegediend?

Eindelijk, na drie jaar, krijgt het MKB toegang tot het Topsectorenbeleid van de overheid. Onderdelen van de regeling MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) gingen op 15 en op 22 mei open voor 8 Topsectoren. De haalbaarheids- en R&D mogelijkheden zijn voor bijna alle opengestelde Topsectoren de eerste dag al vele malen overvraagd. Per Topsector is ongeveer €2 miljoen beschikbaar. Daarmee komt het beschikbare MIT budget voor de 8 opengestelde Topsectoren voor 2013 op €16 miljoen.

De minimale investering van de overheid in de motor van onze economie wekt verbazing. Het belang van innovatie binnen het MKB en van private R&D investeringen, wordt daarmee niet gehonoreerd. Met het beschikbare budget kan nog geen 30% van de aanvragen beschikt worden. Ieder ingediend haalbaarheids- en R&D project bestaat respectievelijk voor 50% en 40% uit subsidie. Dit betekent dus respectievelijk 50% en 60% inzet van private R&D middelen. Vonden we dat belangrijk? Daarnaast erg zuur als je deze minimale investering in het MKB vergelijkt met investeringen van die zelfde overheid in het redden van de bankensector.

Gezien de grote belangstelling voor MIT, stelt de overheid hiermee instrumenten beschikbaar die aansluiten bij wat er leeft en wat er nodig is binnen het MKB. Nu nog met harde pecunia laten zien dat de overheid innovatie binnen het MKB serieus neemt. Aangezien het MKB de motor van onze economie is: ‘put your money where your mouth is’.

Volg ons op website (www.trias-subsidie.nl) en linkedin

(www.linkedin.com/company/trias-bv) voor het laatste nieuws.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by